הודיני 16.5 סקירה

מְחַבֵּר: Louise Ward
תאריך הבריאה: 5 פברואר 2021
תאריך עדכון: 18 מאי 2024
Anonim
What’s New in Houdini 16 Amarok
וִידֵאוֹ: What’s New in Houdini 16 Amarok

תוֹכֶן

פסק הדין שלנו

הודיני הוא כבר אחד הכלים המסוגלים והגוונים ביותר בשוק, והאיטרציה האחרונה מעדנת את חוויית המשתמש עוד יותר לזרימת עבודה מהירה יותר תוך צריכת פחות זיכרון.

ל

  • גְמִישׁוּת
  • דינמיקת נוזלים משופרת מאוד
  • כלים חזקים יותר לזיוף והנפשה של דמויות
  • מסגרת שיער ופרווה משופרת
  • עיבוד מהיר יותר

נגד

  • עקומת למידה תלולה למדי למתחילים

אני מעריץ גדול של הודיני בשנים האחרונות. זה מאוד שינה את חיי ואת האופן שבו אני ניגש לאמנות התלת מימד שלי, עד להפקה הסופית והתמודדות עם שינויים. זה הופך במהרה לאחד היצירות הטובות ביותר של תוכנת דוגמנות תלת מימד בתעשיית VFX, הפופולריות יותר ויותר גם במשחקים וגם בגרפיקה בתנועה.

אני עובד כמעט אך ורק עם הודיני בשלוש השנים האחרונות בערך. מה שגרם לי לעבור להודיני היה עד כמה זרימת העבודה שלי הפכה לגמישה יותר. הודיני היא תוכנית מבוססת צומת, כלומר כל פעולה שאתה מבצע מיוצגת עם צומת. צמתים אלה הם פונקציות או כלים שניתן למיתר יחד כדי ליצור עצי צומת אשר יבצעו פעולות שונות. דוגמאות לכך יכולות להיות extruding משטחים, פינות שפוע או גיאומטריה מעוותת - אבל באמת זה יכול להיות כל דבר.


כמובן, הודיני עדיין לא מתאים לכולם ועקומת הלמידה תלולה למדי. למרבה המזל ל- SideFX יש גרסת חניכה בחינם זמינה למטרות למידה, כך שאינך צריך לשלם שכירות של 199 דולר לשנה או לקנות את הודיני FX תמורת 4,495 דולר ואז להחליט שזה לא בשבילך.

הודיני עובד בדרכים דומות לתוכניות תלת מימד אחרות. בסופו של דבר אותם עקרונות חלים ללא קשר לאיזה כלי אתה משתמש, אך מה שגורם להודיני להתבלט מהקהל הוא עד כמה הוא לא הרסני (המכונה פרוצדורלי). אם אתה משתמש ב- Nuke או Fusion אתה כבר יודע על מה אני מדבר.

אני אוהב להשוות את זרימת העבודה של הודיני לנסיעה בזמן; כל פעולה שתבצע מיוצגת בעץ הצומת ואתה יכול בכל עת לחזור אחורה ב'זמן 'ולשנות את הפרמטרים של כל מה שנעשה בעבר, או שאתה יכול להסתעף לעץ וליצור גרסה חלופית של כל עיצוב נתון שאתה עובד עַל. לאחר מכן תוכל לגשת לנתונים מענפים אחרים וליצור מערכות מורכבות ומתוחכמות במיוחד.


בקולנוע 4D למשל הייתם לוקחים אובייקט, מחלצים כמה מצולעים, מוסיפים מסגרות, מוסיפים UV וכדומה. אך אם היית רוצה לשנות את האובייקט, במקרים רבים זה ידרוש שתחזור לשלב הראשון ותעשה מחדש את התהליך בצורה לינארית. לעומת זאת בהודיני אתה בונה צינורות עבור קבוצת פעולות וכל פעולה מיוצגת על ידי צמתים.

אתה יכול לחזור בכל נקודת זמן ולשנות את הפרמטרים של כל דבר בהיסטוריה של האירוע, כולל אובייקט המקור. זהו עיקרון הליבה של הודיני ומדוע זכתה להצלחה כזו בתעשיית ה- VFX. זה גם הופך את הודיני נהדר להתמודדות עם משוב מלקוחות, שכן לעתים רחוקות מאוד אתה צריך להתחיל מחדש מאפס כאשר השינויים נזרקים בדרך שלך.

כמו כן, זה נהדר מכיוון שברגע שבניתם פונקציה או כלי שאתם אוהבים, תוכלו לארוז אותו לנכס כך שתוכלו להשתמש בו שוב בפרויקטים אחרים או להפיץ אותו לאנשים אחרים בצוות שלכם. אלה יכולים לשמש גם יחד עם מנוע הודיני גם בתוך תוכניות תלת מימד אחרות, ובעצם מאפשרים לך להפעיל את נכס הודיני שלך כתוסף בתוך תוכנית התלת מימד הנוכחית שלך, כגון Cinema 4D, Maya, Unreal, Unity וכן הלאה. דברים חזקים מאוד.


עם זאת, גמישות זו גובה מחיר. ישנן כל כך הרבה דרכים להשיג את מה שאתה רוצה בהודיני, עד שיכול להיות קל מאוד ללכת לאיבוד במערכת ולאבד את מה שחשוב באמת לעיצוב של מה שאתה בונה. כמו כן, בדרך כלל לוקח הרבה יותר זמן לבנות דברים, מכיוון שרבים מהכלים הם הרבה יותר גרגירים - כך שבמקרים מסוימים פשוט קל יותר להשתמש בחבילת תלת מימד מסורתית יותר.

אז האם אמליץ על הודיני? כן ולא, זה תלוי. זו התחייבות לגדול לעשות את המעבר להודיני. מבחינתי הדרך בה השתמשתי בעבר בקולנוע 4D לא הייתה באמת הדרך בה נועד להשתמש בכלי. לקולנוע יש הרבה כלים ברמה גבוהה שנותנים לך תוצאה במהירות, אבל הוא חסר את הגמישות שדרשתי.

מצאתי את עצמי עובד נגד התוכנית לעתים קרובות מאוד, בונה סקריפטים קטנים של פייתון ודברים שיעבדו כמה מגבלות שם. אז מבחינתי, להגיע להודיני היה כמו חלום. ניתן לאחסן מידע בכל מקום על נקודות או קודקודים של מצולעים ולהשתמש בו בכדי להניע כל דבר שתרצה. זה כמו לשחק באלוהים, וזה ממש מעורר השראה לחשוב על דרכים חדשות לתמרן נתונים כדי ליצור יצירות מעניינות.

אני מכיר הרבה מעצבים מדהימים המשתמשים ב- Cinema 4D (או בתוכניות אחרות לצורך העניין) והכלים הנוכחיים שלהם עושים בדיוק את מה שהם צריכים. אם זה אתה, הישאר עם הכלי הנוכחי שלך. זה תלוי איך אתה ניגש לבעיות. כאשר אתה מתמודד עם משימה, שאל את עצמך לאן אכפת לך.

האם אתה מתחיל לחשוב על חזותי הסוף, ואתה לא יכול לחכות כדי לעשות את זה במהירות בכל האמצעים הדרושים? לחלופין, האם יש לך גישה טכנית יותר לתכנון היכן ברצונך להפוך חלקים מהתהליך לאוטומטיים, גם אם זה אומר שזה עלול לקחת זמן רב יותר מראש, אך משאיר אותך עם נכסים רב פעמיים וזרימת עבודה שיכולה להסתגל לשינויים? או אולי אתה אמן FX, ובמקרה זה זה אפילו לא שווה לדון: אתה צריך להשתמש בהודיני.

שקול זאת מכתב אהבה ממני לצוות ב- SideFX על הצעת אחד הכלים הכי מסוגלים ורב-תכליתיים בשוק.

מאמר זה פורסם במקור בגיליון 231 של עולם תלת מימד, המגזין הנמכר ביותר בעולם לאמני CG - עמוס בהדרכות מומחים, השראה וביקורות. קנה את גיליון 231 כאן אוֹ הירשם לעולם התלת מימד כאן.

פסק הדין 10

מתוך 10

הודיני 16.5 סקירה

הודיני הוא כבר אחד הכלים הכי מוכשרים ורב-תכליתיים בשוק, והאיטרציה האחרונה מעדנת את חוויית המשתמש עוד יותר לזרימת עבודה מהירה יותר תוך צריכת זיכרון פחות.

פופולרי באתר
4 דברים שלא ידעתם על לוגו אולימפיאדת ריו 2016
לְגַלוֹת

4 דברים שלא ידעתם על לוגו אולימפיאדת ריו 2016

איך יוצרים את עיצוב הלוגו לזהות החזותית המורכבת ביותר בעולם? המשחקים האולימפיים הם הופעה קשה לכל חברה: ברגע שזכית בפרויקט - באמצעות תהליך הצעת מחיר ממושך שיכול להציב מעל מאה אולפנים זה נגד זה - יש רשי...
תמונת היום: הדפסת בננה מאת יהודית גרסיה-טאלוורה
לְגַלוֹת

תמונת היום: הדפסת בננה מאת יהודית גרסיה-טאלוורה

אומנות מחשבים: איך היית מתאר את הסגנון שלך? האם יש חוט או נושא משותף שעובר בעבודה שלך? ג'ודית גרקה-טאלוורה: הסגנון שלי מתפתח באופן רציף מאז שהתחלתי לצייר בילדותי. יש לי נטייה טבעית לשטח את מישור ה...
קבל את הכוננים הקשיחים החיצוניים הטובים ביותר וכונני SSD עבור משתמשי מקינטוש ו- PC בשנת 2021
לְגַלוֹת

קבל את הכוננים הקשיחים החיצוניים הטובים ביותר וכונני SSD עבור משתמשי מקינטוש ו- PC בשנת 2021

אחד הקבצים הקשיחים החיצוניים הטובים ביותר או כונני D הוא ממש חשוב ליצירתיות. לא רק שהם מספקים נפח אחסון נוסף חיוני כשנגמר לכם החדר בשולחן העבודה או במחשב הנייד, אלא שהם גם גיבוי חיוני במקרה של תקלה בכ...