ג'וש קלארק: מדוע ג'ייקוב נילסן טועה בנייד

מְחַבֵּר: Monica Porter
תאריך הבריאה: 19 מרץ 2021
תאריך עדכון: 16 מאי 2024
Anonim
Taco - Puttin’ On The Ritz  (ZDF Silvester-Tanzparty, 31.12.1983)
וִידֵאוֹ: Taco - Puttin’ On The Ritz (ZDF Silvester-Tanzparty, 31.12.1983)

תוֹכֶן

עם כל תרומתו הגדולה של יעקב נילסן לשימושי הרשת לאורך השנים, עצתו לנייד היא רק 180 מעלות לאחור. ההנחיות האחרונות שלו מנציחות כמה מיתוסים ניידים עיקשים שהובילו רבים מדי ליצור חוויות סלולריות של 'לייט' שמתנשאות על המשתמשים, מערערות את היעדים העסקיים וסופגות משאבי עיצוב וטכנולוגיה.

התפיסה שאתה צריך ליצור גרסה נפרדת ומופשטת עבור 'מקרה השימוש בנייד' עשויה להיות מתאימה אם קיים מקרה שימוש נקי כל כך לנייד, אך הוא אינו קיים.

ראשית, מספר גדל והולך של אנשים משתמשים במובייל כדרך היחידה שהם מגיעים לרשת. צמד מחקרים שנערכו בסוף השנה שעברה מ- Pew ומ- On Device Research הראו כי למעלה מ- 25 אחוז מהאנשים בארה"ב הגולשים באינטרנט בסמארטפונים כמעט ולא משתמשים בשום פלטפורמה אחרת. זה מצפון ל -11 אחוז מהמבוגרים בארה"ב, או כ- 25 מיליון אנשים שרואים את האינטרנט רק על מסכים קטנים. יש כאן סוגיה של חלוקה דיגיטלית. אנשים שיכולים להרשות לעצמם רק מסך אחד או חיבור לאינטרנט בוחרים בטלפון. אם אתה רוצה להגיע אליהם בכלל, עליך להגיע אליהם בנייד. אנחנו לא יכולים להסתפק בלשרת קהל כה עצום חוויה מופשטת או להכריח אותו לשחות דרך פריסת שולחן העבודה במסך קטן.

כמו כן, 'מקרה השימוש בנייד' אינו קיים בצורה מסודרת כמו שמציע נילסן. קיים מיתוס מתמשך שמשתמשים ניידים מוסחים תמיד בדרכים, "חטיף מידע" בפגישות של 10 שניות. זה בהחלט חלק מהחוויה הניידת, אבל לא כל הסיפור.


מפגשים ארוכים

מובייל הוא לא רק 'נייד'. זה גם הספה, המטבח, ההפסקה של שלוש שעות, כל המקומות שיש לנו זמן ותשומת לב. 42 אחוז ממשתמשי המובייל טוענים שהם משתמשים בו לבידור כשמשעמם להם. אלה לא מפגשים של 10 שניות. פירוש הדבר שאסור לנו לתכנן רק פגישות פעלולים או מקרי שימוש מוגבלים.

נילסן מבלבל את הקשר במכשיר עם כוונת המשתמש. כל מה שאנחנו באמת יכולים לדעת על משתמשים ניידים הוא שהם נמצאים על מסך קטן, ואנחנו לא יכולים להבחין בכוונת המשתמש מכך. זה שאני נמצא על מסך קטן לא אומר שאני מעוניין בפחות תוכן או רוצה לעשות פחות.

הפשטת תוכן מאתר סלולרי זה כמו מחבר ספרים שמסיר פרקים מכריכה רכה רק בגלל שהוא קטן יותר. אנו משתמשים בטלפונים שלנו לכל דבר עכשיו; אין דבר כזה "זה תוכן נייד, וזה לא."

כולנו חווינו לעבור לאתר בטלפונים ולהיתקל בגרסת המובייל. זה נראה נהדר למעט, חכה רגע, הם הסירו את התכונה המדויקת או את תוכן התוכן שאני מחפש. אתה מכיר את התרגיל: החלק-החלק-החלק, הנה זה: הקישור "אתר שולחן העבודה המלא". ואז פתאום אתה שוחה בעיצוב הענק הזה שמבטל את כל החשיבה החכמה שנכנסה לפריסה הניידת המקורית. זה מתסכל, זה בזבזני ברוחב הפס של הרשת, וזה מצביע על כך שלעסק לא אכפת מהתוכן הזה.

כאשר אתה רואה קישור "אתר שולחן עבודה מלא" בטלפון שלך, אתה מסתכל על הודאה בכישלון.

נילסן מציע כי עבור משתמשים שרוצים תוכן שאינו מופיע באתר הסלולרי, עליכם פשוט להציע קישורים ל'אתר המלא ', לפיו הוא מתכוון לפריסה לשולחן העבודה. כולנו יודעים מחוויות הצרכן שלנו מהי חוויה גסה זו. אל לנו לשכוח את זה כמעצבים.

הפירוט כאן הוא זיהוי 'האתר המלא' כאתר שולחן עבודה. עלינו להתחיל באידיאל שכל הפלטפורמות שוות ושכל התוכן צריך להיות זמין בצורה שמעוצבת כראוי לכל מכשיר בו משתמש הצרכן.

התשובה אינה בניית אתר נפרד לכל פלטפורמה. זה יכול היה להיות בסדר כשפלטפורמה חדשה הגיעה מדי כמה שנים. אבל כעת, ככל שנראה שהם מגיעים מדי כמה שבועות, אסטרטגיה זו אינה ניתנת לעמידה. אין לנו מספיק לתמוך ולעצב אתר חדש למובייל, לטאבלטים (לטאבלטים בגודל 7 אינץ 'ו -10 "), לטלוויזיה ולממשקים מבוססי דיבור שנמצאים מעבר לפינה.

זהו סיוט של אסטרטגיית תוכן וחזיר משאבים רעבני לבנות ולתמוך באתרים נפרדים לכל פלטפורמה, לכל גודל מסך, לכל סגנון קלט (מגע, דיבור, טקסט וכן הלאה).


חוויה אחידה

גם הצעתו לפיה יש להבחין בין כתובות אתרים למחשבים שולחניים ולניידים מזיקה. לכל פיסת תוכן צריכה להיות כתובת אחת באינטרנט, ולא כמה. כשאני בטלפון, יש לעצב את התוכן המתאים למסך הקטן, וכשאני נמצא בדפדפן מבוסס טלוויזיה, עליו לעצב אותו מתאים למסך הענק. אבל כתובת ה- URL - 'איתור המשאבים האחיד' - צריכה להיות אחידה בכל המכשירים, מקום אחד ללכת אליו ולא משנה במה אני משתמש לדפדוף.

נילסן אומר שהמחקר שלו מבוסס על מחקרים על מאות חוויות ניידות, ואני לא מטיל בכך ספק. אך מכיוון שהוא מוצא טונות של אתרים סלולריים גרועים אין פירושנו שעלינו לחשוב על יצירת חוויות מובייל מצוינות ומלאות.

תראה, קשה לבנות חוויה ניידת נהדרת עם תוכן ותכונות מלאות. נדרשת חשיבה ותכנון קפדניים. אך חובתם של מנהיגי העיצוב היא לא לומר, "אל תטרח." זה כדי לספק הדרכה כיצד לעשות זאת טוב. עיצוב רספונסיבי, עיצוב אדפטיבי, שיפור פרוגרסיבי וגילוי פרוגרסיבי נותנים לנו את הכלים הטכניים הדרושים לנו כדי ליצור אתר יחיד שעובד היטב בכל האתרים. אנחנו עדיין לומדים להשתמש בכלים האלה בדרך הנכונה. זה שזה אתגר עיצובי להשתמש בהם נכון לא אומר שלא צריך לשאוף לעשות את זה נכון.

ניידים לא פחות. למעשה, אני חושב שהשאלה האמיתית היא לעתים קרובות, "איך אוכל לעשות יותר בניידים? "מכיוון שמכשירים אלה, למרות גודלם הקטן יותר, יכולים לעשות יותר משולחן העבודה. הם מלאים בכוחות על חיישניים. במקרים רבים ישנן הזדמנויות להוסיף תוכן ותכונות לחוויות הניידות, במקום לפשט אותן. האידיאלי שכולנו נתחיל איתו הוא שעלינו לבנות אתר יחיד ולאחר מכן לשפר את החוויה בהדרגה ולהתאים אותה ליכולות המכשיר הספציפי.

מכיוון שנמכרים יותר טלפונים ניידים מאשר מחשבים אישיים, עם מספר גדל והולך של אנשים המשתמשים בטלפונים כלקוח האינטרנט הבלעדי שלהם, הרעיון שעלינו להתייחס לשולחן העבודה כאל האתר 'האמיתי' פשוט הופך מוזר.


בשבילך
סקירת CorelDRAW 2018
קרא עוד

סקירת CorelDRAW 2018

לעדכון זה יש קומץ פתרונות בלחיצה אחת המיושמים לשיפור זרימת העבודה ושיפורים בתכונות הקיימות, אך אין כאן מה לדחוף בצד תוכנות מובילות בשוק. זו אבולוציה, לא מהפכה. יעיל, אין ערכת כלים שטותית כלים הממוקדים...
20 דברים שעליהם הקריאייטיבים מצפים בשנת 2020
קרא עוד

20 דברים שעליהם הקריאייטיבים מצפים בשנת 2020

אז הנה אנחנו עומדים, בתחילת העשור השלישי של המאה, ובעיני אנשי מקצוע יצירתיים, הדברים מעולם לא נראו אופטימיים יותר. המעבר החברתי מאנלוגי לדיגיטלי פירושו שעיצוב נתפס יותר ויותר כקרש מרכזי להצלחתה של כל ...
כלי המסחר לניהול פרויקטים
קרא עוד

כלי המסחר לניהול פרויקטים

אולי לא נכנסת לעסקי העיצוב כדי להיות מנהל, אבל גם אם אתה סוחר יחיד, כדאי להשתמש במיומנויות ניהול פרויקטים רק כדי לוודא שאתה עומד במועדים ולא תלך לקחת יותר עבודה ממך. יכול להתמודד.בין אם אתה מפקח על עצ...