בנה את מערכת העיצוב המושלמת: 6 שיקולים מרכזיים

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 1 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 23 יוני 2024
Anonim
בנה את מערכת העיצוב המושלמת: 6 שיקולים מרכזיים - יְצִירָתִי
בנה את מערכת העיצוב המושלמת: 6 שיקולים מרכזיים - יְצִירָתִי

תוֹכֶן

מערכות תכנון עוזרות לשחקנים גדולים בתעשייה לתקנן את תהליך העיצוב ולהפוך אותו לחיזוי יותר. הרבה חברות מנסות לקחת יוזמה של בניית מערכת עיצוב משלהן. אך לעיתים קרובות למדי, למרות הכוונות הטובות ביותר של כולם, כל המאמץ שצוות מוצרים משקיע בכדי ליצור מערכת עיצוב מתחשבת יכול לרדת היישר לטמיון.

במהלך מאמר זה נגדיר מהי מערכת עיצוב, מה עלינו לקחת בחשבון לפני בניית מערכת עיצוב וכיצד כדאי להציג מערכת עיצוב בארגון שלך. לקבלת משאבים גדולים יותר, עיין בסיכום הכלים שלנו לעיצוב אתרים.

מהי 'מערכת עיצוב'?

השם 'מערכת עיצוב' יכול ליצור רושם מוטעה של משהו שמספק ערך רק למעצבים. אבל במציאות מערכת עיצוב אינה דבר שנוגע רק למעצבים; במקום זאת מדובר באיך שארגון שלם בונה את המוצרים שלו (אם זה כולל אתר, תזדקק לבונה אתרים מוביל ואחסון אתרים מבריק).


תהליכי תכנון מוצלחים תלויים בדרך כלל בשיתוף פעולה הדדי-פונקציונאלי הדוק בין כל הצוותים המעורבים ביצירת המוצר. ומערכת תכנון עוסקת בבניית שפה משותפת המאפשרת לצוותים לשתף פעולה בצורה יעילה יותר. זהו מערך שלם של עקרונות עיצוב, כללים וסטנדרטים יחד עם ערכת הכלים (דפוסי עיצוב, סגנונות חזותיים וספריית קוד של רכיבי ממשק משתמש רב פעמי) הנדרשים להשגת אותם עקרונות, כללים וסטנדרטים. מערכת תכנון מאפשרת לצוות מוצרים ליצור מוצר מהר יותר - מבלי להקריב איכות כלשהי - על ידי הפיכת העיצוב לשימוש חוזר (וודאו שיש לכם אחסון ענן אמין לאחסון הנכסים שלכם).

המטרה הסופית לטרוח ביישום מערכת תכנון היא לעזור לעסק ללמוד ולצמוח. לכן מערכת עיצוב תמיד צריכה להתבסס על יעדי העסק. מאותה סיבה ממש, לא כל מערכות העיצוב בנויות זהות אך עם זאת, רוב מערכות העיצוב חולקות כמה אלמנטים משותפים:


  • עקרונות עיצוב - ערכים המבטיחים כי מאמצי העיצוב פונים לכיוון הנכון.
  • רכיבים וספריות תבניות - אלה אבני הבניין של מערכת עיצוב.
  • מדריכי עיצוב - כללים ספציפיים כיצד לעצב חלק מסוים ממנו
    מוצר. אלה יכולים לכלול הנחיות סגנון (טיפוגרפיה, צבעים, ריווח וכו ') והנחיות לכתיבת UX (קול וטון, שפה, עקרונות כתיבה וכו').
  • נוהלי תכנון - עוזרים להשאיר את המערכת בחיים ובעלת ערך עבור צוות המוצר.

שיקולים מרכזיים לפני הטמעת מערכת תכנון

01. שקול את בשלות המוצר והחברה

לפני שתתחיל לבנות מערכת עיצוב, עליך להבין היטב מדוע אתה זקוק למערכת. חברות רבות מציגות מערכות תכנון כדי להפחית את החוב הטכני שלהן ולהאיץ את תהליך פיתוח המוצרים (על ידי השקעת פחות זמן על פעילויות מייגעות ומונוטוניות). אך לא כל החברות מתמודדות עם בעיות כאלה מכיוון שלחברות יש רמות שונות של בשלות עיצובית.


יצירת מערכת תכנון מאפס היא פעילות גוזלת זמן וככל הנראה צוותים קטנים ומהירים אינם זקוקים למערכת תכנון מכיוון שהיא תאט אותם. סטארט-אפ של שלושה עד חמישה אנשים שעדיין מנסה למצוא התאמה לשוק המוצר, כנראה יבזבז זמן רב ביצירת מערכת. כאשר מוציאים משאבים לבניית מערכת תכנון, הם אינם מושקעים בבניית המוצר. לכן, עד לחברה במצב של קביעת כיוון ברור עם המוצר שלה, השקעת זמן ביצירת מערכת תכנון מסתכנת בייצור פסולת רבה.

02. צור הצהרת חזון

מערכת עיצוב עוסקת באנשים - כיצד הם עובדים יחד להשגת מטרה משותפת. ואנשים רוצים לדעת את התשובות לשאלות הבאות:

  • לאן אנחנו הולכים?
  • מה אנחנו רוצים להשיג?
  • מדוע אנו רוצים להשיג זאת?

אלה שאלות בסיסיות שעליך לענות עליהן כדי לבנות חזון משותף. חזון משותף יהווה בסיס למערכת תכנון שתתן לצוותים דרך מודרכת לבנות פתרונות לבעיות המוצר שלהם.

הצהרת חזון מגדירה מה הצוות, המוצר או החברה שלך מנסים להשיג, וחשוב מכך, מדוע. הוא מיישר צוותים סביב קבוצה ברורה של יעדים משותפים והופך לכוכב צפון לכל הארגון - הוא מאחד אנשים המעורבים בפיתוח מוצרים ומנחה אותם ליעד משותף.

אם אתם מחפשים דרך פשוטה ליצור הצהרת חזון, שקול לתאר כיצד צריך להיראות המוצר או הארגון שלך בעוד חמש שנים. על ידי כך תגדיר תנאי יעד ויהיה הרבה יותר קל ליצור אסטרטגיה שתעזור לך להשיג אותו.

04. קבעו עקרונות עיצוב מנחים

איך מגדירים עיצוב טוב? איך יודעים מתי משהו מוכן ליישום? בכל הנוגע להערכת איכות העיצוב, מעצבים מסתמכים לעתים קרובות על סטנדרטים משלהם. אך בעקבות גישה כזו יכול להכניס כאוס רב בתהליך עיצוב המוצר מכיוון שלכל מעצב יהיו רעיונות סובייקטיביים. שם עקרונות העיצוב יכולים להציל את היום.

עקרונות עיצוב מוצקים הם הבסיס לכל מערכת מתפקדת. עליהם לתפוס את מהות המשמעות של עיצוב טוב עבור החברה ולספק המלצות מעשיות לצוותי המוצר כיצד להשיג זאת (עקרונות העיצוב צריכים תמיד להיות ניתנים לפעולה). עקרונות העיצוב משמשים כסטנדרטים עבור צוות המוצר ועוזרים להם למדוד את עבודתם.

הנה כמה דברים שכדאי לזכור כשאתה עובד על עקרונות עיצוב:

  • עקרונות העיצוב צריכים לשקף את אופי המוצר. לדוגמא, כשמדובר בתכנון ממשק אדם-מכונה לרכב, עקרון התכנון החשוב ביותר צריך להיות 'בטיחות ראשונה' (המטרה היא לשמור על בטיחות הנהג והנוסעים). לכן יש למדוד כל החלטה עיצובית ליתר ביטחון.
  • עקרונות העיצוב לא צריכים להישמע כמו חוקים. הם לא צריכים לחסום אנרגיה יצירתית. יוצרי מוצרים לא צריכים להרגיש מוגבלים או מרוסנים.
  • עקרונות העיצוב צריכים להיות תוצאה של דיון פתוח. במקרים רבים, לא קשה לגרום לאנשים לעמוד בהנחיות אלא קשה לגרום לאנשים להסכים על הנחיות. אם לארגון צוותי תכנון רבים, אז חיוב הוא לשתף אותם בדיון. על ידי קבלת המשוב שלהם על עקרונות העיצוב, תוכלו להתאים את העקרונות לצרכי המשתמשים.

05. סקור את ערימת הטכנולוגיה וערך מלאי ממשק

חברות רבות נוטות לבנות מערכת עיצוב על גבי הממשק הנוכחי אך גישה זו אינה הטובה ביותר מסיבות רבות. תאר לעצמך שהחברה שלך בונה מוצר במשך זמן רב ללא מערכת.

ככל הנראה למוצר יש רמה מסוימת של חוסר עקביות בעיצוב. חוסר עקביות נגרם בדרך כלל מכפילות של אלמנטים עיצוביים. זיהוי שכפול של אלמנטים עיצוביים עוזר לצוות להימנע מהתרחיש בו חברי הצוות בונים אלמנט מאפס, וכעבור זמן מה, לגלות שגרסה שלו כבר קיימת.

לכן אם אתם מתכננים להציג מערכת תכנון, התחילו עם ביקורת - ערכו מלאי ממשק כדי להבין מה נמצא בשימוש.

חקור אינטראקציות קיימות, אוסף את כל רכיבי ממשק המשתמש המרכיבים את הממשק וסקר אותם. חשוב לעשות זאת לפני בניית מערכת התכנון בפועל מכיוון שההליך יעזור לך להבין שני דברים:

  • כמה חוב עיצובי יש לארגון שלך ומה הם התחומים שדורשים יותר תשומת לב.
  • הסיבות לחוסר עקביות והשינויים שעליך להכניס בתהליך העיצוב על מנת למנוע בעיות כאלה בעתיד. אולי תצטרך לשנות את התהליך או אולי תצטרך להציג טכנולוגיה חדשה.

06. להקים צוות ליבה

מי צריך להיות מעורב בבניית מערכת תכנון? עיצוב הוא ספורט קבוצתי ויצירת מערכת עיצוב איננה יוצאת דופן. המומחיות והאנרגיה היצירתית שמספקים שיתוף פעולה חוצה-פונקציות נדרשים לבניית מערכת תכנון. לכן צוות הליבה של האנשים שיוצר מערכת כוללת בדרך כלל מהנדסים, מעצבים, מנהלי מוצרים ובעלי עניין. כאשר אתה מתחיל לבנות מערכת עיצוב, חשוב מאוד שיהיה גודל קטן לצוות הליבה (שישה עד שמונה אנשים) מכיוון שזה יעזור לך ליצור מומנטום ולבנות משהו במהירות.

יצירת מערכת תכנון

שקול ליישם מערכת תכנון כפרויקט. ובדיוק כמו כל פרויקט אחר, זה צריך להיות תהליך מוצק עם השלבים הבאים:

  • למכור את הרעיון
  • השלם פרויקט פיילוט
  • תכנן ובנה
  • השקה ותחזוקה

01. למכור את הרעיון

מכירת הרעיון של מערכת תכנון היא הצעד הראשון והמכריע ביותר בהכנסת מערכת תכנון. בדרך כלל, קשה למכור מערכות עיצוב בשל הפשרות - הן ההנהלה והן חברי צוות המוצר מבינים שמשאבים שמושקעים בבניית מערכת עיצוב לא מוציאים תכונות משלוח. אז זה טבעי לצפות לאיזה דחיפה. על מנת למכור מערכת עיצוב, עליך לעשות שני דברים:

קבל רכישה מבעלי העניין

מערכת תכנון לא תמריא אם האנשים שמחליטים על מימון לא מאשרים זאת. הרבה יותר קל להשיג את הרכישה ממנהלים כאשר אתה מראה שהמערכת פותרת בעיות עסקיות אמיתיות. זהה נקודות כאב עסקיות מרכזיות (אזורים שבהם החברה מפסידה כסף) והראה כיצד מערכת העיצוב יכולה להציל את היום. כתוב אסטרטגיה עם הצעה ברורה והגיש אותה לאנשי המפתח שמקבלים את ההחלטות.

מומלץ ליצור מצגת (או סדרת מצגות) כדי לשכנע את בעלי העניין להשקיע בפרויקט זה. אתה יכול לעטוף את המצגת שלך בצורה של סיפור. על ידי סיפור סיפורי הצלחה, יהיה לך סיכוי טוב יותר לשתף בעלי עניין.

קבל תמיכה מהמשתמשים שלך

קבלת רכישה מבעלי העניין היא רק חצי מהקרב. אתה צריך לקבל תמיכה מהמשתמשים הפוטנציאליים שלך. ראשית, עליך לזהות את קהל היעד שלך. מי ישתמש במערכת העיצוב שלך ואיך ישתמש בה? להלן מספר קבוצות משתמשים נפוצות:

  • צוותי מוצר (כלומר מעצבים, מפתחים)
  • צדדים שלישיים (כלומר ספקים)
  • עסקים (כלומר שיווק, מכירות, חוקי)

יהיה עליך לזהות את נקודות הכאב של קבוצות משתמשים שונות ולהראות את הערך שהמערכת תביא להם. לכל קבוצת משתמשים גורמי קנייה שונים - סיבות מדוע הם היו רוצים להשתמש במערכת עיצוב. לדוגמא, עבור מפתחים, הטריגר יכול להיות עקביות רבה יותר בשיטות ההטמעה או להקדיש פחות זמן לעיצוב קוד.

02. בחר והשלים פרויקט פיילוט

ברגע שאתה יוצר קונספט בסיסי למערכת העיצוב שלך, חשוב לאמת אותו. הדרך הטובה ביותר לאמת את הרעיון היא לבדוק אותו בפרויקט פיילוט.

בחר מוצר אמיתי לדוגמא וצור מערכת עיצוב שמפעילה פיתרון אמיתי. הפרויקט שתבחר צריך לשמש בסיס למערכת העיצוב העתידית שלך, כך שתוכל לבדוק אם המערכת עובדת עבור הארגון שלך או לא.

להלן קבוצה של קריטריונים שבהם תוכל להשתמש כדי לקבוע את היעילות הפוטנציאלית של הטייס:

  • לפרויקט צריך להיות פוטנציאל לרכיבים ודפוסים משותפים. הוא אמור להכיל רכיבים ודפוסים הניתנים לשימוש חוזר בתוך מוצרים אחרים.
  • צריכה להיות היתכנות טכנית טובה ולא להיות קשה להציג את כל השינויים הנדרשים.
  • הפרויקט צריך להיות מושלם בפרק זמן סביר (באופן אידיאלי, כמה שבועות) ולא צריך לדרוש מעורבות של אנשים רבים ממחלקות שונות (שמירה על עצמאות היא חיונית).
  • פרויקט אמור להיות בעל פוטנציאל שיווקי. הפרויקט אמור לעודד צוותים אחרים להציג מערכות תכנון בתהליך התכנון שלהם.

03. תכנן ובנה

צור רכיבים לשימוש חוזר

טעות אחת שאני רואה פעם אחר פעם היא צוותים יוצרים רכיבים הממוקדים מדי במקרה חד פעמי. כתוצאה מכך, המערכת הופכת לגמישה מדי ומשתמשיה צריכים ליצור רכיבים משלהם בכל פעם שהם צריכים לכסות תרחיש מסוים.

נסו לפתח רכיבים שאינם קשורים למקרה לשימוש יחיד אך יכולים
להיות בשימוש חוזר במספר הקשרים. כדי שיהיה ניתן לשימוש חוזר ולהרחבה, על הרכיבים להיות בעלי המאפיינים הבאים:

  • מודולרי: רכיבים מודולריים הם עצמאיים - אין להם תלות.
  • ניתן לחיבור: אפשר לשלב רכיבים כדי ליצור רכיבים חדשים.
  • ניתן להתאמה אישית: אפשר להתאים ולהרחיב רכיבים כדי לגרום להם לעבוד במגוון הקשרים.

בכל פעם שחברי הצוות רוצים להציג רכיב חדש, עליהם לשקול כיצד הוא יעבוד בפלטפורמות השונות שאליהם הם מתכננים. באופן אידיאלי, כל רכיב שהם מתכננים צריך לעבוד על כל הפלטפורמות.

הראה ערך באמצעות סביבת ארגז חול

זה ידוע שהדרך הטובה ביותר לאנשים לראות ערך היא לחוות אותו. אז צרו סביבת ארגז חול לאנשי צוות המוצרים למוצרי אב טיפוס באמצעות מערכת העיצוב שלכם.

04. השקה ותחזוקה

יש צוותי מוצרים שמאמינים שברגע שנבנית מערכת עיצוב, העבודה הושלמה. לא נכון. מערכת תכנון היא מוצר וחיוני לנהל אותה כמוצר במקום כפרויקט - מערכת תכנון דורשת תחזוקה שוטפת ושיפורים ככל שמתרחשים הצרכים.

עודד אימוץ של מערכת העיצוב שלך

זהה לכל מוצר אחר, מערכת עיצוב זקוקה למשתמשים פעילים. אתה יכול ליצור את מערכת העיצוב הטובה ביותר בעולם, אך אם לא תקדם אותה באופן פעיל בארגונך, כל המאמץ יסבול מאוד. לכן, מהמהדורה הראשונה של המערכת שלך, אתה צריך לעבוד קשה כדי לטפח את האימוץ שלה:

  • צרו קהילת תומכים. הרכיבו קבוצה של אוונגליסטים, בראשות משפיעים או מעצבים סמכותיים, אשר יעלו וימכרו רעיונות אודות מערכת העיצוב שלכם. על האוונגליסטים להשתתף בפעילויות כמו סדנאות ומפגשים שמטרתם להעלות את המודעות לכך שהמערכת קיימת ולחנך אנשים כיצד להשתמש בה.
  • הציגו עדכונים. זמן ההמתנה לעדכונים ממלא תפקיד מפתח באימוץ מערכת העיצוב. התאמן במהדורות מצטברות קבועות, במקום בחשיפות גדולות, והבטיח שתשלח עדכונים באמצעות רשימת שינויים.

לנתח כיצד אנשים משתמשים במערכת העיצוב

מערכות תכנון עולות ויורדות על סמך כמה קל להשתמש בהן. אם רק התחלת לשלב מערכת עיצוב בתהליך העיצוב של הארגון שלך, ערוך סדרת ראיונות עם משתמשים כדי להבין כיצד אנשים משתמשים בה. בכך תוכל לאתר בעיות נפוצות שקהל היעד שלך עשוי להתמודד איתן.

עבור מערכות שישולבו בתהליך תכנון למשך זמן מה, חשוב למדוד את הזמן הדרוש כדי לעדכן את המערכת. אם שמירת מערכת העיצוב מעודכנת תהפוך לקשה, היא תהפוך מיושנת במהירות.

בדוק את החלטות העיצוב שלך

לא משנה כמה אתה טוב לחזות דברים, זה יכול להיות קשה לחזות כיצד שינוי מסוים ישפיע על חוויית המשתמש. לכן חשוב לאמת את ההחלטות שלך.

להלן שלושה סוגי בדיקות שיעזרו לך:

  • בדיקת שמישות
  • בדיקת רגרסיה חזותית, המסייעת לך לתפוס שינויים חזותיים לא מכוונים בסגנונות הרכיבים
  • בדיקת נגישות ידנית ואוטומטית, שמבטיחה נגישות לרכיבים שלך

הציגו גרסאות

למערכות תכנון צריכות להיות גרסאות מכיוון שגרסאות מקלות על מעקב אחר שינויים. עם גרסאות גרסאיות, משתמשים יכולים להתייחס לגרסה ספציפית כתלות. יש להם גם שליטה מתי ואיך מטפלים בשדרוגים לגרסאות חדשות.

ישנם שני סוגים של גרסאות:

  • גרסת המערכת כולה. כאן, כל מה שבמערכת שייך למספר גרסה אחד. כמשתמשים אנו מתמודדים עם גרסאות לכל המערכת כאשר אנו מעדכנים את מערכת ההפעלה הניידת שלנו - כאשר אנו מעדכנים את iOS אנו מעדכנים את כל תוכנת התוכנה.
  • גרסאות לפי מודולים. זה כולל שיש מספר גרסה לכל רכיב או סגנון במערכת העיצוב. בהשוואה לגירסת המערכת כולה, גרסאות לפי מודולים מעניקות גמישות רבה יותר - משתמשים יכולים לבחור לשדרג רק את האלמנטים הדרושים להם.

יצירת מערכת תכנון אינה פעילות חד פעמית; זה למעשה איטרטיבי. האנשים המעורבים ביצירת מערכת עיצובית צריכים לחשוב עליה כעל אורגניזם חי המחבר את כל הארגון. מערכת תכנון מצליחה הופכת לחלק מה- DNA של הארגון ועוזרת לייצר חוויות משתמש עקביות.

תוכן זה הופיע במקור ב- netmag.

לַחֲלוֹק
המצלמות הטובות ביותר לצילומי ספורט
נוסף

המצלמות הטובות ביותר לצילומי ספורט

אתה יכול לצלם ספורט כמעט עם כל מצלמה, אך חלקם הופכים את זה להרבה יותר קל, מה שאומר שתהיה לך יותר הצלחה ותיהנה הרבה יותר מכל החוויה. אחד השיקולים העיקריים הוא מערכת המיקוד האוטומטי.ככל שזה מהיר ומתוחכם...
10 ספרי עיצוב אתרים מובילים לחג המולד 2016
נוסף

10 ספרי עיצוב אתרים מובילים לחג המולד 2016

התקופה החגיגית היא הזדמנות סופר להמשיך עם קצת קריאה. אוקיי, יש הר של ספרים אלקטרוניים בחינם בנושאי עיצוב אתרים, אך לקריאת מסמך PDF על המסך אין את המישוש למקד את תשומת הלב באותה צורה כמו פיסת הדפסה טוב...
שאילתות מדיה CSS4 להתמודדות עם מגע
נוסף

שאילתות מדיה CSS4 להתמודדות עם מגע

טיוטת עורך של שאילתות מדיה רמה 4, בעריכת פלוריאן ריוואל, פורסמה. זה מסביר כי מכיוון ש- C כבר מתייחס לסוגי מדיה, ההצעות החדשות מכוונות בעיקר לאפשר מיקוד מדויק יותר, מה שהופך את התגובה לסוגי קלט.אחד המא...