גלה את הסיפורים הלא ידועים מאחורי אייקונים יומיומיים

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 2 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 23 יוני 2024
Anonim
Danielle Bregoli is BHAD BHABIE “Hi Bich / Whachu Know” (Official Music Video)
וִידֵאוֹ: Danielle Bregoli is BHAD BHABIE “Hi Bich / Whachu Know” (Official Music Video)

תוֹכֶן

מסביבנו ישנם סמלים שאנחנו רואים כמובנים מאליהם. אנו יודעים את משמעותם, משתמשים בהם מדי יום ולעולם לא מפקפקים בהם. לחלקם מקורות ברורים למדי, כמו למשל שימוש בברק לציון מתח גבוה או להבה כדי להצביע על כך שחומר דליק. אבל יש אחרים שסיפוריהם פחות ברורים.

מדוע 'אס' עם קו דרכו מייצג את הדולר האמריקאי? ומדוע עיגול המכיל קו אנכי ושני קווים זוויתיים מסמל שלום? כאן אנו עוקבים אחר סיפורי המקור המרתקים של שמונה אייקונים יומיומיים.

(כדי לשים את היד על כל מיני סמלים בחינם לשימוש בעבודת העיצוב שלך, עיין בפוסט שלנו של ערכות סמלים בחינם).

01. סמל ההפעלה

הודות להפצה הגלובלית של אלקטרוניקה, סמלים רבים המשמשים בטכנולוגיה מוכרים בכל רחבי העולם, וסמל 'המשחק' הוא דוגמה. אבל המשמעות של סמל הכוח פחות ברורה. כסימן עד כמה זה לא אינטואיטיבי, שלט רחוק בטלוויזיה במשך זמן רב הגיע עם 'כוח' או 'המתנה' המודפס לצד האייקון להבהרה. הקודם 'O' וקו '|' שימשו בנפרד לציון עמדות 'הפעלה' וכיבוי 'במתגי הנדנדה, כך שכאשר ההתקדמות אפשרה להחליף אותם בכפתורי לחיצה, הופיע סמל חדש המשלב את שתי העמדות.


הסמל המציג מעגל שנחתך על ידי קו אנכי נועד במקור רק להראות רך, או המתנה, ולא קשה, אך נעשה בו שימוש לרעה ופירוש שגוי, עד שהוועדה הבינלאומית לאלקטרוטכניקה, המסדירה דברים כאלה, כעת דוגל בשימושו כסמל כוח.

למרות תיאוריה משותפת רחבה לפיה הסמל מייצג '1' ו- '0' בסימון בינארי, חברת החשמל אומרת שהם אינם מספרים אלא פס אנכי ומעגל. הפס האנכי מייצג מעגל סגור דרכו יעבור הזרם וכך המכשיר פועל. ה- 'O' מייצג מעגל פתוח, כלומר המכשיר כבוי.

02. אמפרסנד

סימן החותך נערץ על ידי מעצבים וטיפוגרפים בכל רחבי האתר ומציע עולם של אפשרויות יצירתיות, אך רק מדוע הלוגוגרמה האלגנטית הזו מציינת את הצירוף 'ו'? נראה שהסמל מתוארך למסורת של סופרים שכותבים בקורס רומי ישן להשתמש ברצועה המשלבת את האותיות ב- 'et', המילה הלטינית עבור 'ו-', במאה הראשונה לספירה. זה כבר היה קרוב להופעתו הנוכחית עד שהתסריט הזעיר הקרולינגי הפך לסטנדרט הקליגרפי באירופה במאה ה -9.


ככל הנראה נעשה שימוש בסמל לעתים קרובות כל כך עד שנחשב לאות באלף-בית בלטינית, ומסורת זו הועברה לאנגלית בראשית המאה ה -19, כשהסמל תויג אחרי האות 'Z'. תלמידי בית הספר היו אמורים לדקלם, 'X, Y, Z, וכשלעצמו,' כשלעצמם הכוונה בפני עצמה. טשטוש הביטוי הסופי הזה על ידי דור של ילדים העניק את השם הנוכחי באנגלית ל 'ועצמם': אמפרסנד.

03. סימן השלום

זה ידוע בכל רחבי סמל השלום, אבל מה הקשר למעגל המכיל קו אנכי ושני קווים זוויתיים לשלום עולמי? הסמל תוכנן למעשה לארגון עממי ספציפי אחד, ועד הפעולה הישיר של בריטניה נגד מלחמה גרעינית (DAC).

הוא הועלה על ידי מעצב בשם ג'רלד הולטום כסמל לשימוש בכרטיסי סוכרייה על מקל על צעדת המחאה של הקבוצה מכיכר טרפלגר למפעל הנשק האטומי באלדרמסטון בשנת 1958. השראתו? הוא ביסס את העיצוב על צורת דמות המשתמשת בסמפורת הדגל כדי להעביר את האותיות 'N' ו- 'D' (לפירוק נשק גרעיני).


הוא גם סבר ששתי הזרועות הזויות כלפי מטה היוצרות את אות הסמפור ל- N מייצגות מחווה של ייאוש אנושי על התפשטות הנשק הגרעיני. הסמל בולט, קל לצייר ואינו צריך להיות ישר, מה שהפך אותו להתאמה מושלמת לתגי סיכה, טלאים ומדבקות פגוש. הוא אומץ על ידי הקמפיין לפירוק נשק גרעיני (CND) אך מעולם לא הוגן בזכויות יוצרים ונאסף במהרה על ידי קבוצות במדינות אחרות, והפך לסמל של תרבות הנגד של שנות השישים בכלל. קִצבִּי!

04. הסמיילי

סמל נוסף שהפך לסמל תרבותי נגד, לסמיילי סיפור מסקרן משלו. תאמינו או לא משהו שהפך לאייקון של סצנת בית החומצות של שנות השמונים הוא למעשה הנכס המוגן בזכויות יוצרים של חברת סמיילי הלונדונית האמיתית לחלוטין.

נראה שהסמיילי הצהוב הראשון נוצר על ידי המעצב הגרפי הארווי רוס בול בשנת 1963. הוא הוזמן לעצב גרפיקה כדי להגביר את המורל בחברת ביטוח במסצ'וסטס והגיע עם פרצוף סמיילי עם עיניים אובליות וחיוך מעט מרכזי. . הוא מעולם לא הגנה על זכויות היוצרים על התמונה והיא התחילה להופיע במהרה על תגים, מדבקות וכרטיסי ברכה בארה"ב, במיוחד לאחר שהודפסה על גבי 50 מיליון סיכות על ידי בעלי שתי חנויות הולמרק בפילדלפיה בשנת 1971.

אך בינתיים בצרפת, העיתונאי פרנקלין לופראני החל להשתמש בסמיילי דומה ביותר כדי לדווח על סיפורי חדשות חיוביים בעיתון צרפת-סואר. אולם לופראני ראה את הפוטנציאל של העיצוב ורשם אותו במשרד הפטנטים הצרפתי. הוא קידם את השימוש בו באופן פעיל, הדפיס אותו על מדבקות וחילק אותם בחינם כדי לעזור לו להידבק.

בשנת 1996 הקים הוא ובנו ניקולה את חברת סמיילי בלונדון וכעת הם מחזיקים בסמל בכמאה מדינות. מדווחת שהיא אחת מחברות הרישוי הגדולות בעולם, והיא הציבה אתגרים משפטיים נגד קומון, וולמארט, ג'ו בוקסר ואחרים שפיתחו סמלי פנים משלהם.

05. השלט @

כיום כמעט בלתי אפשרי לדמיין תקשורת אלקטרונית ללא סמל @. מבוטא 'בא' באנגלית, אך נקרא על ידי ההולנדים 'שבלול' באיטליה ו'זנב הקוף ', זהו סמל שאנו משתמשים בו בכל פעם שאנחנו שולחים דוא"ל, מתייגים מישהו בהודעה קבוצתית או ברשתות החברתיות.

הסמל הוא אולי גם ניצול בלתי סביר מכיוון שלא לפני זמן כה רב רוב האנשים לא היו יכולים לומר איזו מטרה הוא משרת. השם הספרדי לסמל מתקרב למשמעותו המקורית - הם מכנים אותו 'ארובא' על שם תקן מדידה ישן, ונראה כי בשנות ה 1500- הוא שימש את הסוחרים האירופיים לציון יחידות יין הנקראות אמפורות.

גם הסוחרים וגם המתמטיקאים המשיכו להשתמש בו כדי לסמן 'בקצב', אך עבור רוב האנשים הסמל היה סתום וקרוב להתיישן. תחייתו הגיעה בשנת 1971 כשמדען המחשבים ריי טומלינסון שלח את המייל הראשון בעולם באמצעות ARPANET. הוא זקוק לדרך להעביר מסר למישהו שעובד במחשבים אחרים, הוא פשוט בחר במפתח שהשתמשו בו הכי פחות, והעניק לאנווים @ חיים חדשים לגמרי.

06. החשיש

החשיש הוא עוד סמל שנמצא עכשיו בכל מקום שקיבל הזדמנות חדשה על ידי עידן המדיה החברתית. האשטאגים מאפשרים לנו לעקוב אחר נושאים מגמתיים בטוויטר, למצוא נושאים מעניינים באינסטגרם ואף באו למנות תנועות פוליטיות וחברתיות.

אבל כמו ה- @, החשיש שימש במקור למדידות ונפל זמן רב משימוש. בעבר נקרא סמל הלירה, הוא נגזר כגרסה פשוטה של ​​הרצועה ℔ ששימשה כקיצור של 'libra pondo', או משקל קילו, בשנות ה -1800.

בבריטניה זה נודע בשם 'סימן המספר' כדי להבדיל אותו מהלירה שטרלינג ומכיוון שלעתים היה משתמשים בו כמספר כאשר מוסיפים אותו לפני ולא אחרי מספר. הסמל נוספה למקלדות הטלפון על ידי טלפונים של בל בשנות ה -60, אך לעתים רחוקות נעשה בו שימוש עד שהתפתחו שירותי דואר קולי בשנות השמונים. שימושים נוספים יימצאו בה בהמשך המחשוב. זה שימש לסימון קבוצות ונושאים בצ'אט ממסר באינטרנט בשנות השמונים, וזה עורר השראה לאימוץ של טוויטר כדי לאפשר למשתמשים לתייג נושאים מעניינים.

07. הלב

עם התקרבות יום האהבה, בקרוב נראה הרבה מהסמל הזה. הלב הוא אחד הסמלים הנפוצים ביותר בעיצוב גרפי. אך עם שתי האונות המעוגלות ובסיסן המחודד, מדוע הוא נראה כה לא דומה ללב אנושי?

ישנן תאוריות רבות מאחורי מקורו, כולל כאלה שאומרות שהוא כלל לא נועד להיראות כמו לב, אלא הצוואר השזור של שתי ברבורים. תיאוריות אחרות טוענות שהוא מייצג חלקים אחרים בגוף האדם, צורת עלי קיסוס - אשר נקשרו בנאמנות - או סילפיום, צמח צפון אפריקאי עם תרמילי זרעים בצורת לב.

באשר למיקומו העיצוב הגרפי של ימינו, חלק מזה מסתכם בשימושו של המעצב מילטון גלייזר כלוגוגרמה במותג I Heart NY שלו בשנות ה -70 (מופיע כאחד הלוגואים הטובים בעולם).הדבר המדהים בסמל הלב הוא שלמרות שהוא כל כך בשימוש נראה שהוא אף פעם לא הופך לקלישאה.

08. סימן הדולר

עבור חברות כרטיסי ברכה ומוכרי פרחים, חג האהבה פירושו $$$. אבל אז זהו סמל נוסף שמקורו מסתורי. במדינות דוברות אנגלית, הגליף הזה מכונה לרוב 'סימן הדולר', בדרך כלל בהתייחס לדולר האמריקני, אם כי הוא משמש גם למטבעות דולר אחרים.

אבל הסמל משמש גם בכל רחבי אמריקה הלטינית לציון כל דבר, החל מהפסו הארגנטינאי ועד קורדובה ניקרגואה. ישנן תיאוריות שונות לגבי מקורו. האחת היא שהיא מגיעה מקיצור של 'פזו' כ- PS, שהתרחש בשנות ה -70 של המאה העשרים כאשר אנגלים-אמריקאים ניהלו יחסי סחר עם הספרדים.

מאמרים מעניינים
סקירת iPad 2020
לְגַלוֹת

סקירת iPad 2020

למרות העיצוב המתוארך שלו, האייפד החדש הוא כלי יצירתי נהדר בזכות תמיכה בעפרון של אפל, הרבה כוח וחיי סוללה ראויים. עם זאת, לא כדאי לשדרג מהמודל של השנה שעברה, ואם תבחרו אחד כזה, בחרו באפשרות האחסון של 1...
הפק אסתטיקה מצוירת ביד ב- After Effects
לְגַלוֹת

הפק אסתטיקה מצוירת ביד ב- After Effects

במדריך זה, אשתמש בתוספים מקוריים על מנת לעוות ולהחמיר את האנימציה הדיגיטלית כך שהיא תיראה יותר מצויירת ביד. בדוגמה זו, רצף המקור שלי הוחל על קו בזמן שהוא הופק מתלת ממד. עם זאת, ניתן ליישם את הטכניקה ע...
5 איורים נהדרים של אצטדיון כדורגל EPL
לְגַלוֹת

5 איורים נהדרים של אצטדיון כדורגל EPL

אצטדיוני כדורגל הם אחד המבנים האדריכליים המפוארים והמרשימים ביותר בסביבה. בין אם אתם חובבי הספורט ובין אם לאו, אי אפשר להכחיש שהאודה הזו לצורתם מבן המאייר של Huddle Formation היא בהחלט דבר של יופי.גלה...